Om Frændekilde

Tilbage til forsiden

Frænde betyder ven. Og netop det gamle danske ord, frænde, er drivstoffet i det moderne forsamlingshus, Frændekilde, beliggende tæt på hav og skov, i de bløde nordsjællandske bakker ved Ørby. Her dyrker man venskabet med naturen, med håndens arbejde og åndens rigdom.

Den gamle, ombyggede gård er den første af sin art i Danmark. Et privat initiativ, sat i søen af værtsparret Kim Wolff og Louise Frederiksen og begunstiget af opbakning fra frænder fra det officielle Danmark, fonde og et væld af ildsjæle fra lokalmiljøet og stenbroen.

På Frændekilde dyrker vi det blivende. Tilegner os varig læring inden for områder som madlavning, håndværk, natur, kultur og kunst. I en verden, hvor det gamle håndelag er i fare for at forsvinde med de ældste, og hvor forbruget af præfabrikata og plastik stiger, repræsenterer Frændekilde en mulighed for at tilegne sig evnen til at lave noget fra bunden. At skabe noget, der holder på flere måder. I andelshaverne, i gør-det-selv-kurser, til middag i folkekøkkenet, og i madlavningskurser med lokale og friske råvarer.

Frændekildes ideologiske program er nok oppe i tiden. Men det er også på tide, at der bliver gjort noget. Og Frændekilde er et livsprojekt for Kim, Louise og deres mange frænder. Alt de har gjort indtil nu har haft retning mod dette projekt, og alt herefter vil tage sit udgangspunkt i kilden ved Ørby.

Frændekilde og aktiviterne på gården handler om omtanke. I omgangen med hinanden og den verden, vi har til låns. Der er plads til både fordybelse og forandring på Frændekilde. Til sydende gryder og hed debat. Til de fine masker og de store tanker. Til at leve. Sammen.

Vi glæder os til at se jer på Frændekilde.

Kontakt Fraendekilde